Topptur til Blefjell

Jønshorn er en av flere topper som omkranser Molladalen, og som den høyeste er den majesteten. Den er luftig nok til å forsvare navnet, men ikke så skummel at den ikke er tilgjengelig for de aller fleste.

Jønshornet er den høyeste fjelltoppen i den ville tinderekken som omkranser Molladalen. Fra Jønshorn har du storslagen utsikt både over Sunnmørsalpene, ned i vakre Hjørundfjorden og rett ut i storhavet. Du ser også over til jugendbyen Ålesund, som ligger under en time unna startpunktet. Lokalt blir toppen også omtalt som Ramoen.

Toppen kan nås hele året, både med og uten ski. Om du ønsker snøfri tur er sesongen juni - september.

Om turen

Det du trenger å vite for å planlegge turen. Dette gjelder for startpunktet og ruten vi valgte. Andre traséer og rutevalg kan ofte finnes.

1342 moh

Startpunkt 700 moh

Middels

Krever normal god form

READ MORE

15 km t/r

Distanse for ruten vi valgte t/r

READ MORE

5-6 timer t/r

Normal tidsbruk for vår rute t/r

Høydeprofil


Veien opp

Fra Vollane i Barstadvika finner du StikkUt-skiltet og grinda som leder til stien opp mot Gamlestøylen. Det er jevn stigning gjennom skogen til du kommer over bjørkeskogen. Hold mot høyre og følg ryggen opp mot Rametinden. Følg steinura høyt, ikke fall av for tidlig. Du må ned noen høydemeter i passet før du følger ryggen opp til Jønshornet. Toppunktet kan du klyve opp til, og du er relativt beskyttet mellom steinblokker. Belønningen er fantastisk utsikt ned i Hjørundfjorden og over Sunnmørsalpene.

Adkomst til startpunkt

Kommer du fra Ålesund, ta ferje til Festøy. Følg E39 mot Volda og ta av mot Barstad. Kjør inn dalen til Vollebrua, hvor du finner startpunkt på venstre side av veien ved brua.