Topptur til Kvitnykja

Topptur til Kvitnykja

Tekst om Kvitnykja.Tekst om Kvitnykja.Tekst om Kvitnykja.Tekst om Kvitnykja.Tekst om Kvitnykja.Tekst om Kvitnykja.Tekst om Kvitnykja.


Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja.


Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja. Tekst om Kvitnykja.

Om turen

Det du trenger å vite for å planlegge turen. Dette gjelder for startpunktet og ruten vi valgte. Andre traséer og rutevalg kan ofte finnes.

1244 moh

Startpunkt 100 moh

Middels

Krever normal fysisk form

READ MORE

8 km t/r

Distanse for ruten vi valgte t/r

READ MORE

4 timer t/r

Normal tidsbruk for vår rute t/r

Høydeprofil


Veien opp

Fra Vollane i Barstadvika finner du StikkUt-skiltet og grinda som leder til stien opp mot Gamlestøylen. Det er jevn stigning gjennom skogen til du kommer over bjørkeskogen. Hold mot høyre og følg ryggen opp mot Rametinden. Følg steinura høyt, ikke fall av for tidlig. Du må ned noen høydemeter i passet før du følger ryggen opp til Jønshornet. Toppunktet kan du klyve opp til, og du er relativt beskyttet mellom steinblokker. Belønningen er fantastisk utsikt ned i Hjørundfjorden og over Sunnmørsalpene.

Adkomst til startpunkt

Kommer du fra Ålesund, ta ferje til Festøy. Følg E39 mot Volda og ta av mot Barstad. Kjør inn dalen til Vollebrua, hvor du finner startpunkt på venstre side av veien ved brua.